Les famílies de l’Institut Esteve Albert demanen als ajuntaments de Sant Vicenç de Montalt i Caldes d’Estrac una major sensibilitat i implicació pel manteniment d’una Integradora Social en el centre

TIS

A l’octubre passat l’AFA va contractar, a proposta de la direcció, una integradora social que ha treballat durant tot el curs amb l’alumnat que presenta conductes negatives, dificultats d’aprenentatge, problemes de manca d’atenció i desmotivació. S’ha vist que aquest alumnat, amb un treball conjunt del professorat i la integradora social, ha avançat considerablement pel que fa al seu nivell de contenció emocional, d’habilitats socials així com en el rendiment escolar en general.

La valoració que fem de la feina de la integradora social (TIS), tant des de l’AFA com des de la direcció de l’Institut, és molt satisfactòria i les dues parts hem convingut que cal continuar i consolidar aquesta figura al nostre institut.

El curs passat el cost de la la TIS, uns 8.000 euros aproximadament, va ser assumit totalment per l’AFA. Tenint en compte que ingressem uns 6.000 euros anuals de quotes de socis ens és totalment impossible mantenir tots sols aquesta despesa cada any. Per aquest motiu, al llarg del curs passat, varem mantenir diverses reunions amb l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i de Caldes d’Estrac per compartir aquesta despesa de cara el curs 2014-15.

Finalment per aquest curs el cost de la TIS està repartit de la següent manera:

AFA: 4.000 €
Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt: 2.000 €
Ajuntament de Caldes d’Estrac: 1.000 €
Institut: 1.000 €

Això significa que dos terceres parts de les quotes dels socis, principal font d’ingressos de l’AFA, serveixen per pagar la integradora social. Aquest fet ens impossibilita poder cobrir altres necessitats que pugui tenir l’Institut i ens hipoteca molt el pressupost futur sobretot per fer front a noves despeses que puguin sorgir ara que estem apunt d’inaugurar un nou edifici.

Tenint en compte que el pressupost de l’ajuntament de Sant Vicenç de Montalt és de més de set milions d’euros i que la feina de la integradora social incideix directament sobre la majoria dels joves i adolescents santvicentins trobem ridícula l’aportació feta de 2.000 euros i esperàvem dels governs municipals de Sant Vicenç i de Caldes d’Estrac una major sensibilitat i implicació davant aquest assumpte. I més tenint en compte que altres ajuntaments, com el de Mataró, assumeixen la totalitat del cost de la TIS en els instituts de la seves ciutats.

Per aquest curs l’AFA ha creat una comissió de diversitat que tindrà com objectiu, entre d’altres, redactar i signar un conveni amb l’ajuntament que consolidi la figura de la TIS pels propers anys i que siguin els dos ajuntaments que assumeixin la totalitat de la despesa de la integradora social.

Us mantindrem informats!

Cordialment,
Comissió de Comunicació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s