L’AFA adquireix un programari per facilitar l’estudi dels alumnes amb trastorns d’aprenentatge

Integratek

Les noves tecnologies ofereixen moltes possibilitats per facilitar la tasca diària d’aprenentatge dels nostres fills i filles i ho podem veure cada dia quan fan els deures o estudien per un examen. Aquestes eines s’han demostrat especialment eficaces i útils per aquells nois i noies amb trastorns d’aprenentatge (TA); disgrafia, discalcúlia, disléxia. Els últims estudis situen aquests trastorns d’aprenentatge amb una prevalença entre el 5 i el 15 % de la població en edat escolar. Per donar resposta a tots aquests alumnes l’AFA, amb el vistiplau de la direcció del centre, ha adquirit el programa Integratek que és  actualment una de les millors eines que ofereix el mercat.

Integratek és un software lector que facilita l’accés al llenguatge escrit i que permet als nois i noies que tenen dificultats siguin més autònoms ja que els facilita la lectura dels llibres de text, apunts, llibres de lectura així com l’elaboració d’esquemes i mapes conceptuals.

Ja s’ha fet una sessió de presentació del programa a les famílies que han estat prioritzades per la prova pilot i properament es farà una formació als alumnes i al professorat per donar a conèixer les possibilitats que ofereix aquesta eina.

Des d’aquí volem agrair a la Comissió d’Atenció a la Diversitat i especialment a la coordinadora pedagògica de l’Institut la feina que està portant a terme per aconseguir els materials en pdf que pot llegir l’Integratek i per aplicar i desenvolupar aquesta eina a l’Institut.

Aquest treball conjunt entre l’AFA i el professorat és bàsic i fonamental perquè aquestes experiències tinguin èxit i aconsegueixin l’objectiu final; atendre les necessitats educatives de cada alumne perquè tots puguin assolir les competències bàsiques de l’ESO.

Cordialment,
Comissió de Comunicació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s