Carta a l’alcalde

Divendres passat es va entrar al registre de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt una carta dirigida a l’Alcalde, Sr. Miquel Àngel Martinez i Camarasa, en que manifestem la preocupació de l’AFA pel creixent consum de drogues que es detecta entre joves i pel fet que alguns d’aquests consums es realitzin a l’entorn de l’institut i en zones recreatives del municipi.

A l’atenció de l’alcalde:

La junta de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Institut Esteve Albert vol expressar la seva preocupació pel creixent consum de drogues que es detecta entre joves del municipi i molt especialment pel fet que alguns d’aquests consums es realitzin a l’entorn de l’institut o en zones recreatives que són punt de trobada de molts altres nens i adolescents com parcs o la pista per a “skaters” (half pipe). Creiem que el fenomen va associat a l’augment de la població infantil i juvenil de Sant Vicenç de Montalt i que és molt possible que vagi a més a mesura que un major nombre de nois arribin a l’adolescència, com de fet ocorre en altres pobles i ciutats.

És per això que des de l’AFA ens agradaria saber de quines eines disposa l’ajuntament –programes de prevenció, plans d’accions dissuasòries, ordenances sancionadores, etcètera- o quines pensa implementar a curt i mig termini per afrontar aquest fenomen i evitar que derivi en un altre tipus de problemes.

També ens agradaria comentar-li que en les reunions de pares de l’institut en què s’ha posat de manifest aquest problema i la inquietud que genera hi havia un convenciment generalitzat que, més enllà de qui tingui les competències administratives en aquesta matèria o que les normatives municipals estiguin més o menys desenvolupades, petites actuacions dissuasòries per part de la policia local podrien resultar molt efectives per desactivar certes conductes. Així per exemple, es va comentar que el consum o tripijoc a través de la tanca de l’institut durant els esbarjos probablement desapareixeria si la policia local patrullés per la zona a les hores de pati, a més de les hores d’entrada i de sortida; o que s’acabaria el consum públic i notori en la pista “half pipe” si una patrulla passés per allà a les tardes a fer un cop d’ull o els informés que allò és una instal·lació esportiva i no es pot fumar, etcètera.

Sense més, quedem a l’espera de la seva informació sobre els plans immediats del govern municipal respecte a aquestes qüestions per poder traslladar-la a les famílies associades i fer front a la inquietud existent.

Moltes gràcies pel seu interès.

Atentament,

Jacobo Garcia-Nieto
President AFA Institut Esteve Albert

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s